Service på elbil – er det nødvendig?

Selv om elbiler ikke trenger den samme motorservicen som biler på fossilt drivstoff, trenger de det samme ettersynet. Fordelen med service på elbil er at det er betydelig rimeligere enn service på bensin- og dieselbiler.

Vi forbinder ofte service på bilen med oljeskift, bytte av oljefilter og sjekk av tennplugger. Men hva med service på ZOE og andre elbiler? De trenger åpenbart ikke oljeskift, så hva står egentlig igjen på sjekklisten når alt som er typisk for bensin- og dieselbiler fjernes? Er det i det hele tatt nødvendig med service på elbil?

Service på Renault ZOE

Selv om elbiler ikke trenger tilsvarende motorservice som en bensin- eller dieselbiler, trenger de akkurat det samme ettersynet som biler med fossilt drivstoff. En elbil har også understell, bremser, hjuloppheng og andre mekaniske deler som må sjekkes jevnlig.

Renault har utarbeidet et serviceprogram for Zoe som består av en A- og en B-service. A-service inneholder ca. 20 sjekkpunkter og er for biler som kjører under 15 000 km i året. B-service inneholder ca. 40 sjekkpunkter og er for de som kjører over 15 000 km i året. Dersom man kjører under 15 000 km i året skal B-service tas annet hvert år.

I tillegg til sjekkpunktene i A- og B-service kommer følgende punkter:

  • Skifte av kupéfilter (hvert år)
  • Kontroll av drenering vannkasse (anbefalt hvert år)
  • Rense bremser bak (etter 90 000 km)
  • Skifte av 12V batteri (etter 3 år)
  • Skifte av bremsevæske (etter 4 år eller 120 000 km)
  • Skifte av kjølevæske (etter 5 år eller 150 000 km)
  • Etterfylle AC-gass (etter 6 år)

Rimeligere service

Det er naturlig nok færre deler som skal skiftes i en service på Renault Zoe enn tradisjonelle biler. Dette gjør at det blir rimeligere for deg som elbileier å få utført service på bilen din. Eksempelvis er prisen ca. 35 % lavere for service på Zoe enn på Clio (som er den bilen som er mest sammenlignbar).

Service på merkeverksted

For å opprettholde bilens garanti er det nødvendig å gjennomføre service i henhold til produsentens spesifikasjoner. Det innebærer at service skal utføres minimum en gang per år eller etter hver 30 000 kjørte km (det som inntreffer først).

Som Renault merkeverksted har vi spesialutdannede mekanikere på nettopp Renault elbiler og er dermed et trygt valg for utførelse av service. For elbiler er dette kanskje spesielt viktig når det kommer til batterigaranti. Renault Zoe 240 har en drivbatteri-garanti på fem år eller 100 000 km samt en kapasitetsgaranti på minimum 70 %. På den kraftigere Zoe 400 er det 8-årig/160 000 km garanti på drivbatteriet og kapasitetsgaranti på minimum 66 % kapasitet.

Nyhet! Book time på nett

Se ledige dager og velg enkelt dagen som passer deg best.

Bestill time nå